PARODONTOSE

PARODONTOSE BEHANDLING I HERNING

Parodontose (også kaldet paradentose eller parodontitis) er en sygdom i tandkødet, der får tænderne til at løsne sig. Parodontose kan ramme alle mennesker, men er især udbredt blandt folk med dårlig mundhygiejne samt rygere.

Hvis tænderne ikke børstes helt rene, vil der samle sig bakterier langs tandkødskanten. Hvis disse bakteriebelægninger, også kaldet plak, ikke bliver fjernet, kan de forkalke og blive til tandsten. Plak og tandsten vil med tiden irritere tandkødet og føre til udvikling af tandkødsbetændelse. Det er meget individuelt fra person til person, hvor hurtigt bakteriebelægningerne omdannes til den hårde tandsten.

Hvis bakteriebelægninger og tandkødsbetændelse er til stede i mange år, kan der med tiden udvikles parodontose. Typisk starter sygdommen hos personer i 30-40 års alderen. Parodontose vil bevirke, at tandens støttevæv – dvs. knogle og rodhindefibre – nedbrydes, hvorved tænderne løsnes og i yderste konsekvens må fjernes. Parodontose er den hyppigste årsag til tandtab efter 40 års alderen.

Behandlingen af parodontose sigter mod at sikre sundt tandkød uden betændelse. Dette opnås ved grundige tandrensninger med hyppige intervaller, samt grundig instruktion i hvordan man derhjemme opretholder en optimal mundhygiejne. Behandlingen foregår i et samarbejde mellem patient, tandlæge og tandplejer.

Se vores priser og bestil tid her.