BLEGNING AF TÆNDERNE

BLEGNING AF TÆNDERNE

Fra naturens side er tændernes farve almindeligvis gullig-hvid. Nogle tænder er imidlertid mere gullige end andre. Enten på grund af tandens indre struktur, eller på grund af misfarvning fra eksempelvis tobak, kaffe, te og rødvin.

En grundig tandrensning kan fjerne mange af disse misfarvninger. Men vi ved i dag, at f. eks. et længerevarende tobaksforbrug giver en mere permanent misfarvning af 

tænderne.

Dybere liggende misfarvninger kan også have andre årsager. Det kan f.eks. skyldes dårligt mineraliserede områder på emaljen, eller der kan være tale om en død nerve på en skadet tand. En allerede 

rodbehandlet tand kan også efterlade en blågrå misfarvet tand.

Disse misfarvninger kan ofte bleges. Det sker hjemme ved hjælp af et blegesæt, som udleveres her på klinikken i Herning. Blegning af tænderne er en veldokumenteret metode, der har været anvendt længe.

Når tandlægen/tandplejeren har sikret sig, at tænder og tandkød er sundt og velegnet til blegning, kan blegebehandlingen indledes. Ikke alle tandsæt er lige velegnede til blegning, hvorfor det er vigtigt indledningsvis at få en snak om det forventede resultat. Ved skinneblegning sover du ca. 7 nætter med en ganske tynd plastskinne på tænderne med blegemiddel i. Vi udfører kun hjemmeblegninger.

Det er vigtigt at følge vores anvisninger vedr. blegning af tænderne nøje, og at gå til kontrol. Resultatet forventes at holde i 2-4 år, afhængig af efterfølgende påvirkninger fra tobak, kaffe og te m.m.

Skinnerne kan gemmes og genbruges selvom der går flere år, inden du måske ønsker at give din tænder en brush-up blegning.

Se vores priser og bestil tid her.