KRONE OG BRO

KRONE OG BRO BEHANDLING

En krone fremstilles, hvis det ikke er muligt at bygge en defekt tand op i almindelige fyldningsmaterialer. Det kan for eksempel være, hvis der er  for lidt tandsubstans tilbage, eller hvis tanden er flækket/revnet, så den er svag. En krone består i dag typisk af tandfarvet keramik, så tanden efter behandlingen fuldstændig ligner en naturlig tand.

Arbejdsgangen ved fremstillingen af en krone består i, at man sliber nogle mm af tanden hele vejen rundt om den, derefter tages et aftryk af det resterende af tanden. Aftrykket sendes til vores tandtekniker, der fremstiller selve kronen.

Denne sættes til sidst fast af tandlægen. Behandlingen kræver mindst 2 besøg, men man kommer dog ikke til at ”gå rundt uden tænder” efter beslibningen, da der fremstilles en midlertidig tand, ligeledes i et tandfarvet materiale.

Indgrebet, der som regel foregår under lokalbedøvelse, er at sammenligne med at få fremstillet en normal tandfyldning – blot er det første besøg en smule mere tidskrævende.

Har man mistet en eller flere tænder, kan denne/disse i nogle tilfælde erstattes af en bro. En bro fremstilles på samme måde som en krone, nemlig ved at de involverede tænder slibes til, hvorefter der tages et aftryk.

Aftrykket sendes på samme måde som ved kronen til vores tandtekniker, som herefter fremstiller broen i tandfarvet keramik. Broen cementeres med en tynd plastcement og den vil hurtigt føles ligesom de naturlige tænder.